اصول تست زنی
قبل از اینکه مبحث اصول تست زنی رو شروع کنیم، نکته مهمی که وجود داره و در مقاله مدیریت آزمون به آن اشاره کردیم اینه که تنها تسلط روی مباحث علمی برای موفقیت در کنکور کافی نیست و شما باید شیوه و اصول تست زنی رو یاد بگیرید. در واقع یکی دیگر از عوامل موفقیت در کنکور، دونستن همین اصول تستزنی است.
همانطور که می دانیم سوالات کنکور دارای نمره منفی هستند. به این معنی که هر یک جواب اشتباه باعث میشود که یک سوم پاسخهای صحیح از بین برود. پس باید مهارت تست زنی خود را جدی بگیریم و آن را تقویت کنیم. در ادامه به مهمترین نکات تست زنی در کنکور اشاره می کنیم اما باید این را بدانید که تمامی موارد، زمانی باعث موفقیت میشود که به صورت مستمر تکرار شود و همراه با تقویت تمرکز و اعتمادبهنفس و کاهش نگرانی به روند آماده شدن شما در کنکور کمک کنند.
1. تست زنی روزانه
مورد اول، برنامهریزی درسی و در کنار آن تمرین تست زدن است و این دو عمل در کنار هم باید به گونهای انجام شود که در نهایت نقاط قوت شما تقویت شود و نقاط ضعف شما بهبود پیدا کند. باید در برنامه ریزی روزانه خود بخش خاصی را به تمرین تست زدن اختصاص دهید و حتماً تست هایی که زدید را تحلیل کنید.
2. تست زنی زماندار
مورد بعدی، تست زدن در بازه زمانی کنترل شده است. با توجه به زمان محدود کنکور، مدیریت زمان می تواند تاثیر مستقیمی روی نتیجه کنکور هر داوطلب داشته باشد. هدف شما از انجام این کار باید پاسخ صحیح به بیشترین تعداد سوال در کمترین زمان ممکن باشد.
3. تستهای دشوار
مورد سوم اینه که در زمان مطالعه، بر روی سوالات دشوار وقت زیادی اختصلص ندیم. مثلا دو ساعت زمان برای درس تخصصی در نظر گرفتیم. نباید یک ساعت و نیمش رو به حل و یادگیری یک سوال اختصاص بدیم! این تکنیک، از تکنیکهای مدیریت آزمون نیز به شمار می رود. در واقع سر جلسه کنکور نیز، باید ابتدا سوالات آسان را پاسخ دهید و پرسش ها را به صورت روزنامه وار مطالعه کنید. از دست دادن زمان بر سر سوالهای دشوار باعث می شود که در نهایت وقت شما تلف شود، روحیهتان را از دست بدهید و استرس بگیرید و در انتهای آزمون، زمانی برای مرور و حل سوالات علامتدار نیز باقی نمیماند . پس باید در مرحله اول سوالات ساده و در مراحل بعدی سوالات متوسط را پاسخ دهید.
4. گزینههای تست
یک اصل دیگر تست زنی دقت روی گزینه ها است و باید در ابتدا روی گزینه هایی که مطمئن هستید اشتباه هستند خط بکشید و دیگر روی آنها تمرکز نکنید.اما هنگامی که در حال تحلیل پاسخ سوالات هستید، حتما تمامی گزینهها را تحلیل کنید.
5. طولانیبودن تستها
از گزینه هایی که طولانی هستند نترسید .بهتر است آنها را با دقت مطالعه کنید و موارد درسی مربوط به گزینه را با آرامش یاد آوری کنید و همچنین از سوالات طولانی واهمه نداشته باشید ممکن است آنها جزو آسانترین سوالات آزمون باشند.
6. برگه پاسخنامه برای تستزنی
یکی دیگر از اشتباهات رایج داوطلبان در کنکور، اشتباه پر کردن برگه پاسخنامه است. برای اینکه جلوی این اشتباه گرفته شود، لازم است یک الی دو ماه مانده به کنکور، از پاسخنامه برای وارد کردن پاسخ سوالات استفاده کنید. برای این کار باید به شماره سوال دقت کنید. مخصوصاً زمانی که یک سوال را پاسخ نمی دهید و پاسخنامه در آن سوال خالی میماند ممکن است سوال بعدی را جای سوالی که جواب ندادهاید پر کنید و تا انتها به همین روش پیش بروید.
7. پر کردن پاسخنامه
بسیاری از داوطلبان در ابتدا کل سوالات دفترچه را حل میکنند و پر کردن پاسخنامه را در انتها قرار میدهند. این کار بسیار اشتباه است. چرا که ممکن است در انتهای آزمون، وقت شما تمام شود و فرصت کافی برای پر کردن پاسخنامه نداشته باشید. علاوه بر این باعث میشود که اشتباهات شما افزایش پیدا کند و دچار دستپاچگی شوید.
8. تستهایی با چند راه حل
همانطور که بارها مواجه شدهاید بسیاری از تستها چندین راه حل مختلف دارند. باید به گونهای روی سوالات مسلط شوید که با نگاه کردن به آن سادهترین راه حل را در ذهن خود چیده و سپس آن را روی برگه پیاده کنید تا در وقت و انرژی خود صرفه جویی کنید. پس در هربار تست زنی، سعی کنید راه حل سادهتر یا کوتاهتری برای آن پیدا کنید.
تمام موارد گفته شده در ظاهر آسان هستند و ممکن است تصور کنید که به راحتی می توانید از پس آنها بر بیایید. اما باید متوجه این موضوع باشید که سر جلسه آزمون، جو رقابتی وجود دارد و حتی داوطلبانی که بسیار بر موارد آزمون مسلط هستند نیز دچار استرس می،شوند. بهترین راه حل این است که مهارت تستزنی خود را قبل از آزمون تقویت کنید و بسیار زیاد آن را تمرین کنید. اینکه شما برای پاسخ دهی به سوالات آمادگی کافی داشته باشید نتیجه چندین عمل همزمان است که شما باید تمام عوامل را با یکدیگر داشته باشید. مانند حفظ آرامش – داشتن تسلط کافی روی مباحث – مدیریت آزمون – یادگیری اصول تستزنی و غیره.
داشتن آمادگی کافی به شما این امکان را می دهد که همان طور که قبل از آزمون می توانستید سوال های سطح بالا را نیز حل کنید، سر جلسه هم تفاوتی با گذشته نداشته باشید و با آمادگی کامل سوالات را حل کنید.
برای آمادگی هر چه بیشتر آزمون و تست زدن پیشنهاد میشود که تست های متنوعی را حل کنید این را بدانید که تمام سوالات کنکور آسان نیستند و هر چه با تنوع سوالات بیشتری آشنا باشید نتیجه شما موفقیت آمیز تر خواهد بود.
استفاده از تکنیک های نوت برداری خلاصه نویسی و حاشیه نویسی و مرور خلاصه ها می تواند باعث شود که هنگام تست زدن مغز شما راحت تر به مباحث مختلف دسترسی پیدا کند هنگامی که در خانه یا کتابخانه تست میزنید حتماً آن را تحلیل کرده و تمام گزینه ها را بررسی کنید حتی اگر آن سوال را به درستی پاسخ داده اید.
سخن پایانی
برای سخن پایانی باید به شما بگوییم که تست زدن جدا از مطالعه نیست و این دو امر پیشنیاز و همراه یکدیگر هستند و نباید آنها را از یکدیگر جدا در نظر گرفت و هردو شرط لازم برای موفقیت در کنکور هستند این را بدانید که هدف از تست زنی علاوه بر تمرین آموخته ها و یادگیری نکات جدید کشف علت طرح سوال نیز می باشد و اگر تست زدن را بسیار تمرین کنید پس از مدتی می توانید تست های احتمالی کنکور و مباحث بسیار مهم درسی را شناسایی کنید و در مطالعه درسی خود این نکته را لحاظ کنید.
دیدگاهتان را بنویسید
برای نوشتن دیدگاه باید وارد بشوید.